Gonzalo Duport – Past & Present – 6. + 13. november 2016

VÆRKERNE ER IKKE LÆNGERE TIL SALG GENNEM  GALLERIET 1.TV

Past & Present præsenterer værker af maleren Gonzalo Duport, som lige er landet fra Argentina med kufferten fuld af spritnye værker, og vi tør godt love, at det bliver en fantastisk udstilling!

Gonzalo Duport er født i 1986 i Tres Arroyos, en by midt i den argentinske pampas, 580 km fra Buenos Aires. Byen har mange efterkommere af danske indvandrere, overvejende landbrugere og håndværkere, som slog sig ned her for mere end hundrede år siden. De fleste af de danske indvandrere i Argentina immigrerede til landet i perioden fra ca. 1848-1930, primært på grund af fattigdom i samtidens Danmark. Der var kun tale om nogle tusinde danskere, da langt de fleste, der immigrerede fra Danmark, slog sig ned i USA. Men danskerne i Argentina holdt fast i deres danske kultur igennem generationer, og skabte skoler, kirker og plejehjem. I trekantsområdet Necochea-Tandil- Tres Arroyos kan man i dag stadig møde mennesker, som taler klingende dansk, på trods af, at de aldrig har været i Danmark.

Det er dog i dag kun den ældre del af efterkommerne af de danske invandrere, som taler dansk, men der findes stadig en dansk-argentinsk skole i området, og her kom den unge argentinske Gonzalo til at gå som 14 årig. Forbindelsen til Danmark blev for alvor skabt gennem først et besøg i Danmark med den dansk-argentinske skole og derefter et år i landet som udvekslingsstudent. Det var i Danmark, at han som 15 årig begyndte sin malerkarriere i et atelier tilhørende P. P. Pedersen i Varde. Tilbage i Argentina, blev han tilknyttet den anerkendte argentinske kunstmaler Hugo Costanzos atelier, hvor han også modtog undervisning i kunstmaling.

Glæd jer bl.a til værker fra serien “Las ciudades de un Tal Duport”, hvor tanker og drømme vrimler frem i en næsten tegneserielignende streg. Her skildres det pulserende liv, menneskene fra Gonzalo Duports kvarter: de rare og de skumle, politimanden, de skønne kvinder. I “Retratos de Gente sin Nombre” (Menneskene uden navn), kommer hans figurer os i møde med et påtrængende nærvær – det er svært at være uberørt af deres udtryk. Serien “Las chicas de mi barrio” er en hyldest til kvinderne fra Gonzalos kvarter, de unge, de gamle, dem som har ungdommens skønhed, og dem som har skønheden fra et levet liv.

Gonzalo har bl.a udstillet i Tres Arroyos, Buenos Aires, Costa Rica, Barcelona, Slagelse, Odense, Esbjerg, Århus og København.

Vi glæder os utrolig meget til at modtage Gonzalo i Galleriet 1.tv og til at præsentere jer for hans kunst den 6. og 13. november fra kl. 13 til 16., hvor vi selvfølgelig byder på et glas Malbec og picadas.

Velkommen!